EVIVA ESPANA

april 8, 2018 | Styling | Tabitha Laarman

Of ons werk als “werken” voelt? Ligt er misschien aan, aan wie je het vraagt maar voor mij persoonlijk is het altijd weer een feestje. Ook al sjouwen we heel wat af met onze meubeltjes en dat zijn niet altijd de meest ideale omstandigheden, flat zonder lift en dan mag de hele inboedel 3 hoog, of Amsterdams grachtenpand, schitterend van buiten maar steile trapjes en kleine doorgangen van binnen, toch blijft het leuk. En extra, extra leuk als je met een vliegtuig naar je werk mag. Lees je dat nou goed? Ja, met het vliegtuig en dan ook nog naar een warmer land dan Nederland in januari. Op naar Spanje!

Maar wacht even, natuurlijk niet zonder meubels. Of we die dan daar shoppen? Nee, in NL zodat de inboedel afgestemd is op de doelgroep. Hoe dat in zijn werk gaat? Heel veel shoppen in een heel korte tijd. We doen niet aan levertijden want daar is dan na het ontvangen van de opdracht meestal geen tijd meer voor. Dus alles moet op voorraad en direct leverbaar zijn. Op zulke momenten ben ik heel blij met de vaste contacten waar ik op terug kan vallen. Zoals Profijt meubel in Naaldwijk, 1 appje levert meestal een super mooie bank op en dat zonder levertijd. Echt een winkel waar het personeel ALTIJD aan me denkt en met me MEE denkt. Ik voel me er kind aan huis. En dit al 8 jaar lang.
Maar met een bank alleen gaan we het niet redden. Dus samen met Pris hebben we een shoppinglist gemaakt. Uhh, shoppinglist?… hoor ik je denken. Ben jij ook zo’n type die alles in zijn hoofd voor zich ziet en het lijstje afgaat van wat er nog ontbreekt? Die het budget bijhoudt in zijn hoofd? Spannend, maar best vermoeiend kan ik je verzekeren en het kost je ook nog eens wat uurtjes aan nachtrust. Dus deze x met shoppinglist op stap. Goed bezig!

Meubeltjes halen we op, meubeltjes worden bezorgd, accessoires halen we op en accessoires worden bezorgd. Ja, de bezorgers kennen ons al persoonlijk. We geven ze bekers met koffie mee, vanwege het koude winterweer, wetend dat de bekers ook weer leeg terug komen wanneer ze de volgende lading komen bezorgen! De buren roepen “zo fungeert de woonkamer weer als pakhuis’? En gelijk hebben ze!! Duinstraat 76 is het kloppend hart van project Spanje.

En dan is het zo ver. Altijd een spannende dag als de hele bij elkaar geshopte inboedel op transport gaat. ’s Avonds in bed bedenk ik me dat ik de hoeslakens voor 6 bedden ben vergeten…oeps (stonden niet op onze shoppinglist) en dat ik toch ook nog 2 mooie woonkussens in het 10 kg koffertje ga proppen. Die MOETEN echt mee!

 

Mijn kleding schuift dan maar door naar het 10 kg koffertje van Ruben. Sorry schat! Hij kent me al langer dan vandaag en kijkt er al bijna niet meer raar van op. Hahaha…tiny living! 5 kg per persoon is echt niet veel. Maar dat mag de pret niet drukken.

Donderdagochtend vroeg staan we op Rotterdam-The Hague Airport. Ook al is het pas 6:00 uur in de ochtend we zitten direct al gezellig aan de klets met Hollanders die de lente in NL afwachten in het zonnige Spanje. We komen er al snel achter dat wij zo’n beetje de enigen zijn die voor slechts 3 dagen naar Spanje gaan.

Veilig geland op Alicante-Elche Airport. Hop in ons stylish-verantwoorde, gehuurde, donkergrijze FIATtje 500. Dit is ook tiny-driving! Maar geen probleem, zoveel hebben we toch niet bij ons!
Dit is echt genieten, we zoeven langs palmbomen, mooie blauwe kustlijnen en ellenlange sinaasappelboomgaarden. Welkom in Spanje! En daar is ze dan. Boven op een heuvel met uitzicht over de zoutwatermeren en de zee. Een schitterende, witte, strakgevormde villa tegen een blauwe lucht waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Wat heerlijk om hier weer te zijn! Een warm en vriendelijk ontvangst van de lokale opzichter van de villa, Paul uit Nederland. En wat het feest helemaal compleet maakt, de meubels zijn al bezorgd want dat blijft toch altijd spannend. Noemen wij dat in NL een modelwoning, in Spanje zeg je Showhouse of Piloto. Na 2 dagen “werken” is de Piloto sfeervol aangekleed. Klaar voor de verkoop!

Wat dit tot zo’n leuk project maakt? Dat we het geluk hebben dat we geweldig leuke opdrachtgevers hebben, dat we dit met elkaar (Priskilla en Ruben) mogen doen en ondertussen genieten van de schitterende natuur. Want hoe creatief we wellicht ook denken te zijn, niets kan op tegen de creatieviteit die we om ons heen, in de natuur, zien! Heb jij er ook oog voor? Ik denk dat voor Degene die dat allemaal gemaakt heeft “werken” geen werken was maar ook een ongelofelijk creatief en voldoening schenkend feestje!

Deel dit bericht:

Reacties:

  • Gefeliciteerd Tabitha, met 10 jaar House2Style. Dankzij jouw styling waren onze verkoopfoto’s prachtig en heeft ons huis niet lang te koop gestaan! Ik volg je graag – altijd leuk om te zien hoe jij lege en saaie huizen transformeert tot aantrekkelijke woonplekken. Gewéldig hoeveel gevoel je ervoor hebt en verder ben je gewoon een mooi mens!! Hartelijke groet, Annejet

  • Marcella schreef:

    Mooi geschreven en vooral een heel mooi einde.

Nieuwsbrief

Gratis onze e-mail nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in en blijf op de hoogte van House2Style.