Beestenboel

november 25, 2017 | Styling | Ruben Wolf

Een verhuizing, HELP! voor de meeste mensen is dit niet hun favoriete bezigheid. En als er dan ook nog huisdieren zijn die meeverhuisd moeten worden, dan kan dat een extra uitdaging zijn.

Tijdens onze intake om de woning verkoopklaar te maken, maken we niet alleen kennis met de verkopers maar ook met hun geliefde huisdieren. Zelf ben ik, Priskilla, een lichtelijke dierengek, dus vind ik dit altijd een leuk onderdeel! Alleen wil je ze niet in beeld hebben bij de verkoop van je huis. Het uitgangspunt van een geslaagde styling is dat je de sterke punten van de woning wil promoten, en niet zijn bewoners, hoe schattig ze ook zijn!

Soms zitten er bijzondere exemplaren tussen, de huisdieren dan he! Zo kwam ik op één van mijn eerste stylingen het zwijn Diesel tegen. Vergis je niet! Dit was niet het formaat schattig dwergzwijntje, maar een volwassen exemplaar met de afmetingen van een kleine Shetlander. Op een schitterde boerderij met een weelderige tuin scharrelde Diesel het liefst binnen rond. Zijn baasje had een bijzondere band met Diesel en daar moest rekening mee gehouden worden. Zo had hij o.a. een eigen willetje en liet zich niet vertellen wanneer hij zicht moest verplaatsen. De verkoopster vertelde ook over zijn Houdini-achtige kwaliteiten, om onder andere zelf de koelkast open te krijgen en vervolgens een gezonde maaltijd op de grond samen te stellen bestaande uit melk en andere ingrediënten. Dit talent was ook de reden dat er kindersloten op alle keukenkastjes zaten.

Op de dag van de fotoshoot probeerde we Diesel natuurlijk uit beeld te houden maar dat was geen gemakkelijke opgaaf, hij vond het namelijk wel allemaal interessant wat er zich binnen afspeelde. Ruim over de helft van de styling, net voordat de fotografe aan de slag wilde gaan, scharrelde Diesel nog tevreden door zijn huis! Gelukkig kwam het zonnetje ons te hulp. Toen die heerlijk ging schijnen lokte dat Diesel toch net 1 cm over de keukendrempel naar buiten waar die met zijn volle gewicht (1oo kg plus) op zijn zij op de grond ging liggen soezen. Met de hulp van onze altijd meedenkende fotografe Tabitha Lemon kon de foto zo genomen worden, dat Diesel tijdens zijn siësta er niet op stond! Missie geslaagd! Voor de bezichtiging moest Diesel toch buiten blijven, en dat resulteerde in een snelle en mooie verkoop.

Zo was er ook een leguaan, die tijdens de gehele styling en de fotoshoot met zijn neus bovenop de actie zat, maar toch buitenbeeld kon blijven, door op de schouder van zijn baasje te zitten. En er zijn altijd een paar ondeugende poezenbeesten die hun nagels willen testen in onze nieuwe wollige spreitjes. Al met al is een styling met wat extra huisgenoten nooit saai maar een gezellige beestenboel!!!

Tip: Vraag uw liefste buurman of buurvrouw of de kattenbak/hondenmand en alle dierenattributen tijdens de bezichtigingen bij hun in de tuin/schuur mag staan. Zo oogt uw huis huisdiervrij en hebt u alle noodzakelijke benodigdheden weer snel terug op hun plaats.

Fijn weekend!

Deel dit bericht:

Reacties:

  • Gefeliciteerd Tabitha, met 10 jaar House2Style. Dankzij jouw styling waren onze verkoopfoto’s prachtig en heeft ons huis niet lang te koop gestaan! Ik volg je graag – altijd leuk om te zien hoe jij lege en saaie huizen transformeert tot aantrekkelijke woonplekken. Gewéldig hoeveel gevoel je ervoor hebt en verder ben je gewoon een mooi mens!! Hartelijke groet, Annejet

  • Marcella schreef:

    Mooi geschreven en vooral een heel mooi einde.

Nieuwsbrief

Gratis onze e-mail nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in en blijf op de hoogte van House2Style.